SERVICIUL PENTRU PERSOANE AFLATE IN SITUAȚII DE RISC

CANTINA DE AJUTOR SOCIAL

Domeniu de competență:

Cantina de Ajutor Social este unitate publică de asistență socială, subordonată Direcției de Asistentă Socială, fără personalitate juridică conform HCL nr.102/30-07-2013 privind aprobarea structurii organizatorice și a ștatului de funcții al D.A.S., aceasta funcționând conform Legii 208/1997.

Categorii de beneficiari:

Unitatea prestează servicii sociale gratuit sau contra cost persoanelor aflate în situații economico-sociale sau medicale deosebite.

Persoanele îndreptățite să beneficieze de serviciile cantinei de ajutor social și care realiează venituri ce sunt peste nivelul venitului net lunar, pentru o singură persoană, luat în calcul la stabilirea ajutorului social, pot beneficia de serviciile cantinei de ajutor social, cu plata unei contribuții de 30% din venitul pe persoană, fără a fi depășit costul meselor servite, calculat pe aceeași perioadă.

Beneficiarii de ajutor social au dreptul la serviciile cantinei de ajutor social pe bază de anchetă socială, conform dispoziției primarului.

Scopul serviciului social constă în pregătirea și servirea a două mese, zilnic, de persoană, gratuite sau cotra cost, prânzul și cina în limita alocației de hrană prevazută de reglementările legale și asigurarea transportului gratuit pentru persoanele care beneficiază de distribuirea hranei la domiciliu.

 

          Programul de lucru  este 700-1500 de luni până vineri.

 

Acte necesare pentru inscrierea la cantina de ajutor social conform legii 208/1997

 

Date de contact:

Șef serviciu : Toneanu Adrian Mihai

Adresa: str. Prel. Dobrogei,  nr.65A,  jud. Călărasi.

Nr. Telefon: 0242-311.230

Adresa email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.