SERVICIUL CENTRE DE ZI

CENTRUL DE ZI PENTRU PERSOANE CU HANDICAP

Domeniu de competență:

            Centrul de zi pentru persoane cu handicap  a luat ființă în anul 2008 la inițiativa părinților copiilor cu dizabilități reuniți în Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic – România - Filiala Călărași. În anul 2014, Centrul de zi pentru persoane cu handicap a fost preluat de către Direcția de Asistență Socială Călărași conform  HCL nr.158/2014, hotărare prin care Centrul a fost dat în administrarea Direcției de Asistență Socială Călărași, în vederea asigurării funcţionării acestuia, cu respectarea standardelor minime de calitate aplicabile şi a asigurării accesului persoanelor beneficiare la informaţii privind condiţiile de admitere, serviciile oferite etc.

Categorii de beneficiari:

            Beneficiarii serviciilor sociale acordate în cadrul  Centrului de zi pentru persoane cu handicap sunt un număr de 48  de copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 3 și 35 ani încadrați în grad de handicap ce dețin Certificat care atestă acest fapt și au domicililul sau reședința pe raza teritorială a Municipiului Călărași, din care 28 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani și 20 de copii cu vârsta cuprinsă între 3-18 ani, împărțiți pe grupe de vârstă în funcție de solicitări.

Obiective:

            Centrul de zi pentru persoane cu handicap are ca scop, în conformitate cu Standardele minime de calitate aplicabile, creșterea calității vieții beneficiarilor săi și meținerea acestora în contextul familial și social.

Servicii oferite:

  • educație non-formală pentru beneficiarii minori ai Centrului;
  • abilitare – reabilitare;
  • recuperare (Kinetoterapie și Logopedie);
  • recreere – socializare;
  • consiliere psihologică pentru beneficiarii Centrului și familiile acestora;
  • monitorizarea stării de sănătate.

     

            Centrul de zi pentru persoane cu handicap sprijină familiile beneficiarilor în relația familială, dezvoltând relații de colaborare activă cu aceștia. Acest lucru îi face conștienți de importanța stabilirii unui parteneriat real între specialiști și reprezentantul legal. În acest scop sunt organizate periodic întâlniri cu părinții/ reprezentanții legali, ședințe de consiliere individuală și de grup.

            Toate serviciile furnizate de Centrul de zi pentru persoane cu handicap sunt gratuite, singura condiție fiind implicarea activă a părinților/ reprezentanților legali în educarea și recuperarea beneficiarilor, colaborând și respectând reponsabilitățile și obligațiile prevăzute în Contractul de acordare servicii sociale încheiat între Centrul de zi pentru persoane cu handicap și părinte/reprezentant legal.

 

Acte Necesare Înscrierii Copiilor/Tinerilor  În Cadrul Centrului De Zi Pentru Persoane Cu Handicap

 

Date de contact:

Șef serviciu: Monica Palade
Adresa: Str. Prel. București nr. 10, Călărași.
Nr. telefon: 0242 331 056
Adresa email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.